PoZoB

pozob logoPoZoB

Deze afkorting staat voor Praktijkondersteuning Zuidoost Brabant.

Onze huisartsenpraktijk is hierbij aangesloten en onze praktijkondersteuners werken volgens de afspraken en richtlijnen die deze organisatie namens veel huisartsen uit de regio samen met alle zorgverzekeraars heeft gemaakt. Tevens verzorgt deze organisatie de opleiding en nascholing van deze medewerkers en de huisartsen op het gebied van diabetes mellitus (suikerziekte), longziekten (astma en copd), hart- en vaatziekten, kwetsbare ouderen en geestelijke gezondheidszorg.

In principe bespreekt u samen met uw zorgverlener de zorg die bij uw situatie het beste past. Dat heet een individueel zorgplan. Wilt u daar meer over weten? Kijk dan op www.mijnzorgveilig.nl.

Er kunnen op het declaratieoverzicht van uw zorgverzekeraar bedragen voorkomen met deze naam of de naam van een bepaald zorgprogramma. Deze hoeft u nooit te betalen want huisartsenzorg valt altijd buiten het eigen risico. De huisarts krijgt een gemiddeld bedrag per patient betaald, dus als u maar 1x per jaar op controle geweest bent voor hoge bloeddruk kan dat als een flink bedrag overkomen, maar voor een andere patient die heel vaak geweest is krijgt de huisarts precies hetzelfde. Zie ook https://youtu.be/8AXaNOBGojA.

 

Op de website www.pozob.nl vindt u meer informatie over de zorgprogramma's.

Op de pagina https://www.pozob.nl/patienten/privacy/ leest u meer over uw gegevensbescherming.